Friluftslinje

- klar til at arbejde med dine egne grænser?

Natur-

oplevelser

Venskab og fællesskab

- friluftslinje på Gørlev Idrætsefterskole

Friluftsliv & Adventure

Friluftsliv Gørlev Idrætsefterskole

Lær at sejle i kajak, prøv kræfter med klatrevæggen eller byg din egen bivuak. På friluftsliv og adventure garanterer vi beskidte bukser, vind i håret, og massere af eventyrlige oplevelser i det fri.

 

Friluftsliv og adventure er det eneste linjefag, hvor du aldrig ved, om din pande bliver fyldt med svedperler eller tænkerynker. Her er nemlig både tid til fordybelse, når du snitter din egen grydeske, og til hård træning, når du cykler i høj fart til adventure race.

 

Linjen er for dig, der kan lide at bruge tid udenfor, og for dig, der har lyst til at sidde ved et bål og bage snobrød foran den lavvu, du selv har bygget. Du skal være klar på grænseoverskridende oplevelser som for eksempel en soloovernatning på Reersø. Her skal du være helt alene i 17 timer i træk. Du laver selv mad og bygger selv din bivuak. Hvad tiden ellers skal gå med, det er op til dig.

 

Et snehvidt landskab, en varm hue og langrendsski er, hvad der venter dig som elev på friluftsliv og adventure. I december tager linjen nemlig på skitur til Norge og efterlader resten af efterskolen på Gørlev. I de varme hytter – eller i vores hjemmelavede snebivuakker for den sags skyld – knyttes altid nære venskaber. Når varmen er vendt tilbage, finder vi i maj måned kanoerne frem og sejler i kano på de svenske søer.

 

Naturen bliver din legeplads. Vi bygger vores egen sauna, bader i de kolde bølger eller skyder med bue og pil. Du lærer at sejle i havkajak helt fra bunden af. Til sidst bliver du så dygtig til at holde balancen, at du kan spille kajakpolo. Engang i mellem tager linjen også indendørs. Det gør vi blandt andet, når vi øver os i at klatre. Her får du lov til at bruge vores flotte indendørs klatrevæg, og når du er blevet rigtig god til at klatre, slutter forløbet gerne af med rappelling ned af Reersøs klinter.

 

Instruktøren, der guider dig igennem faget, har været på Gørlev Idrætsefterskole lige siden begyndelsen. Med utallige overlevelsesture, adventure races, vandreture og meget mere i backpack’en er han det, man vil kalde en vaskeægte frilufter.

 

Gå efter lugten af hjemmelavede pizzaer fra vores egen udendørs pizzaovn, og du vil hurtigt finde os på toppen af bakken med nybagte pizzaslices i hånden og den dejligste udsigt ud over skolen.

 

 

 

Gørlev Idrætsefterskole
Kirkevangen 13
4281 Gørlev

Tlf.: 58 85 51 64
Email: kontoret(at)idraetsefterskolen.dk