Traditionen tro er det i løbet af september måned, at vores såkaldte septemberemneuge løber af stabelen. Fra tirsdag til fredag i 37 var der noget andet på skemaet end det, som eleverne er vant til, for de skulle blandt andet danse folkedans, spille banko og prøve kræfter med forskellige farmergames.

Noget af det helt særlige ved septemberemneugen er “find-selv-hjem-turen”. Faktisk er den tur en tradition, der er omkring 25 år gammel hos os i Gørlev.

Alle elever blev tilfældigt inddelt på 33 mindre hold. Alle holdene blev transporteret afsted fra Gørlev torsdag kl. 10.00 med bus. Herefter blev de sat af, på 33 forskellige steder, i en radius af omkring 35 km fra Gørlev. Ved afsætningen fik eleverne udleveret et kort over Vestsjælland. Beskeden til eleverne var, at alle hold skulle være tilbage på Gørlev Idrætsefterskole fredag mellem kl. 11.00 og 12.00. Ud over deres egen personlige udrustning medbragte eleverne trangiasæt (til madlavning), presenning (til at sove under) samt penge og madvarer. 

Det var en udfordring at være et døgn på egen hånd. At skulle klare tingene selv. Det er en sund erfaring at kunne konstatere, at selvfølgelig kan man det. Det er med til at give robusthed fremover. 

Vi havde en virkelig hyggelig men også lærerig uge, hvor alle elever i den grad fik én på opleveren – både ude og hjemme.

 

Søndag d. 26. september kl.13.00-17.00 holder alle landets efterskoler åbent hus, for netop den søndag er det Efterskolernes Dag. På Gørlev Idrætsefterskole har vi sørget for et godt program, hvor der er rig mulighed for at se vores efterskole, mærke stemningen og opleve efterskolelivet.

For at I ikke skal køre forgæves for at besøge os, så vil vi informere om de to kommende skoleår:
Der er fyldt op til skoleåret 22/23, og der er lange ventelister for både drenge og piger. Chancen for at få en plads inden skolestart er desværre minimal.

Til skoleåret 23/24 er der også ventelister for både drenge og piger. Her gælder det, at der er en god chance for at få en plads inden skolestart, hvis man bliver tilmeldt og skrevet på ventelisten nu.

Vi glæder os helt vildt til at få besøg til Efterskolernes Dag!